Google översättning:

Som styrelsen löpande informerat de boende sedan maj 2020 på hemsidan och via hemsidan samt via ett välkomstbrev från ComHem, har avtalet med den befintliga leverantören gått ut och styrelsen har valt att byta leverantör.

ComHem kommer ta över sändningen fredagen den 31 juli 2020. De som har tilläggstjänster via ELPA eller Boxer kan kontakta dem för att avsluta dessa då vi byter leverantör.

ComHem kommer skicka kanalerna okodade i vårt nät, inget abonnemang eller kort behövs för att se basutbudet. Kanalerna kommer att vara både digitala och analoga, så alla skall kunna se dem oberoende utrustningen hemma.

Glöm inte att göra ny kanalsökning på tv eller i digiboxen!

Om du upplever problem efter övergången, är du välkommen att kontakta ComHems kundcenter på nummer 90 222, välj teknisk support tv på deras talsvar.

8 september blir alla kanaler digitala hos ComHem. Detta innebär att din tv måste klara av detta, alternativt att du har en digibox som kopplas mellan tv-uttaget och tv-apparaten. Om du inte har detta kan du via ComHem beställa en digibox som gör att du kan se kanalerna. För mera info, besök: https://www.comhem.se/tv/digitalisering

Från september 2020 (beroende på covid-19 utvecklingen) kommer en uppgradering av tv systemet ske. Detta innebär byte av utrustning i källaren samt nya uttag i samtliga lägenheter/lokaler. Trots uppgraderingen gäller det som skrivits ovan om digitala sändningar från den 8 september 2020. Mera info om när denna uppgradering kommer att ske kommer styrelsen att gå ut med när det närmar sig. Men redan nu är det viktigt att alla planerar så att ComHem kan komma in och uppgradera uttagen. Så är du bortrest i september/oktober, ordna så ComHem har tillgång till din lägenhet.

Styrelsen 28.7.2020


Skrevs 2020-07-28 kl 15:29 av Jyrki Sahamies.