Google översättning:

Vi har något gemensamt med Kronprinsessan Victoria och hennes familj – närheten till vackra Hagaparken och Ulriksdal. Fast det finns så mycket mer som gör Brf Blåkulla till en attraktiv förening.

Vi har utmärkta kommunikationer: på 7 minuter är du framme vid Stockholms Central och du når Arlanda på ca 30 minuter. Det finns en tvärbana från Hagalund till Sickla i Nacka via Alvik samt pendeltåg från Solna station till Uppsala via Arlanda eller söderut till Nynäshamn och Södertälje via Stockholms Central. Tunnelbana finns i Solna Centrum. Hagalund kommer också att få en ny tunnelbanelinje (gul) från Odenplan till Arenastaden.

Vi har också nära till Olle Olsson-huset, Nationalarenan Friends Arena, Nya Karolinska, Karolinska Institutet, Solna kyrka från 1200-talet, Gamla Filmstaden, Solna centrum med butiker, restauranger och caféer. Under 2015 blev Arenastaden med Mall of Scandinavia klar, med ett stort utbud av evenemang, shopping och rekreation.

Brf Blåkulla bildades 1983 och är därmed den äldsta bostadsrättsföreningen i Hagalund. Föreningen har två fastigheter med ett antal kontorslokaler som hyrs ut till företag. Vi äger och förvaltar fastigheterna samt tomterna. Varje fastighet har fyra portuppgångar med 14 våningsplan och 2 källarplan. Förutom de entréer som finns på gården kan du nå lägenheterna via gavlarna på Hagalundsgatan.

Av föreningens 442 lägenheter är 28 hyreslägenheter. Allt eftersom dessa blir lediga upplåts de till bostadsrätter och säljs på marknaden av föreningen. Det ger oss ett kapitaltillskott till föreningens redan goda ekonomi.

På gården mellan husen har vi lekplats, sittgrupper samt utomhusgrillar.

Vi i styrelsen vill att alla som valt att bo här ska trivas!


Denna sida skapades 2015-01-09 av Jyrki Sahamies.
Denna sida uppdaterades senast 2022-12-02 av Pirjo Suur-Askola.