Google översättning:

Idag

ComHem har kopplat upp sig och levererar basutbud till huset, uppkopplingen gick bra. Kanalerna som sänds ut är okodade och sänds analogt och digitalt. En kanalsökning måste göras. Styrelsen har valt ComHem för att kunna spara 400 000 kr per år och samtidigt kunna behålla ett i stort sett likvärdigt basutbud som erbjuds kostnadsfritt till de boende. OBS! P.g.a. interna problem med system, kan man tidigast nästa vecka beställa tilläggstjänster hos ComHem.


I slutet av augusti

Påbörjas uppgraderingen av systemet, vilket tillåter bättre tv utbud och tilläggstjänster. Kommer även förbättra bilden hos alla. Vi väntar med uppgraderingen, så semestertiderna skall vara över. Innan uppgraderingen sker kommer ComHem och styrelsen avisera om detta i god tid, så vi får tillgång till lägenheterna.
OBS! Om du inte är hemma vid uppgraderingen, måste du ordna så ComHem får tillgång till din nyckel och kan komma in. Om vi inte får tillgång till lägenheten på den aviserade tiden kommer en senare installation i lägenheten att ske och den boende får stå för denna kostnad.


8 september

ComHem övergår till digital sändning, alla måste ha en tv eller digibox som kan ta emot detta. En enkel och billig digibox kan köpas via ComHem.

Om du upplever strul med tv:n är du välkommen att kontakta ComHems support som hjälper dig, telefon 90 222 och välja teknisk support tv.


Skrevs 2020-07-31 kl 16:32 av Jyrki Sahamies.